Polonia acuză Rusia că își urmărește propriile interese în Siria

by Genko Genko

A vorbi despre ralierea Rusiei la coaliția internațională împotriva grupării Statul Islamic este prematur, deoarece Moscova își urmărește propriile obiective în Siria, a opinat ministrul apărării polonez, Tomasz Siemoniak, informează joi agenția de presă Unian.

„Este greu de spus că Rusia se raliază la coaliție, deoarece este clar, mai ales în lumina ultimelor câteva ore, că Moscova urmărește în Siria propriile obiective, nu pe cele ale coaliției internaționale”, a declarat ministrul polonez, potrivit cotidianului Gazeta Wyborcza.

Totodată, oficialul polonez și-a exprimat speranța că Rusia și SUA vor ajunge cumva la o înțelegere în această problemă, „pentru că nu trebuie să aibă loc două intervenții paralele (împotriva grupării Statul Islamic în Siria)”.

Rusia, Siria, Iranul și Irakul au înființat, la Bagdad, un centru informațional de coordonare a luptei împotriva SI. De asemenea, forțele aeriene ruse au început miercuri, potrivit anunțului făcut de Ministerul Apărării rus, atacuri țintite asupra obiectivelor SI în Siria.

În același timp, unele surse occidentale afirmă că aceste atacuri nu au fost îndreptate împotriva SI, ci a opoziției siriene și că în aceste atacuri ar fi murit deja civili.

CITIȚI ȘI...