Politician ungar: Europa riscă se se transforme într-un califat

by Genko Genko

A devenit clar că politica Uniunii Europene privind migrația a eșuat, iar acum oamenii ar trebui să se întrebe dacă vor să-și vadă nepoții trăind într-un „califat european unit”, a declarat marți Antal Rogan, liderul grupului parlamentar al FIDESZ, partidul aflat la guvernare în Ungaria, atrăgând totodată atenția că în această criză a refugiaților este amenințată „însăși existența Europei creștine”.

„Ne-am dori ca nepoții noștri să crească într-un califat european unit? Răspunsul meu este nu”, a declarat el într-un interviu pentru cotidianul proguvernamental Magyar Idok, fost Napi Gazdasag.

Rogan i-a criticat pe liderii europeni, inclusiv pe președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, pentru ceea ce el consideră a fi atitudinea îngăduitoare față de imigrație, relatează Agerpres.

„Va fi prezent dl Juncker la înmormântarea imigranților ilegali care au murit în camionul (găsit săptămâna trecută în Austria)? Pentru că afirmații iresponsabile ca ale sale le permit traficanților de ființe umane să profite de pe urma unor oameni nefericiți”, a spus reprezentantul FIDESZ.

Dacă statele de frontieră ale UE nu protejează granițele, iar toți imigranții economici pot intra fără restricții în Spațiul Schengen, atunci libertatea de mișcare în cadrul UE va fi amenințată, a afirmat el pentru respectiva publicație. De aceea parlamentul ar trebuie să permită guvernului să protejeze frontierele prin toate mijloacele posibile, a adăugat el.

Ungaria va aproba solicitări de azil numai din partea persoanelor eligibile, iar cei care vin din țări considerate ca fiind sigure, precum Serbia, nu ar trebui să se aștepte să fie lăsați să treacă, a mai spus Rogan.

Sute de imigranți furioși au protestat marți în fața Gării de Est (Keleti) din Budapesta, după ce aceasta a fost închisă.

CITIȚI ȘI...