Polemică în jurul CV-ului ministrului apărării din Germania

by Genko Genko

Ministrul apărării din Germania, Ursula von der Leyen, suspectată de plagiat în teza sa de doctorat, s-a aflat din nou în centrul unei polemici duminică în legătură cu cariera sa universitară, presa germană ridicând obiecții față de unele detalii din CV-ul său, potrivit AFP.

„Informațiile din CV-ul meu sunt corecte”, a replicat ministrul printr-un comunicat publicat duminică, în replică la un articol din săptămânalul Welt am Sonntag, care o suspecta că și-a însușit în mod fraudulos un titlu la prestigioasa universitate americană Stanford.

În CV-ul său, publicat pe site-ul guvernului, ministrul afirmă că a participat în 1993 la un program universitar la Stanford în calitate de auditor liber.

Ea adaugă că a lucrat ca analist în 1995 în cadrul administrației spitalicești a serviciilor de sănătate ale universității.

Citând o purtătoare de cuvânt a universității, jurnalul german afirmă că Ursula von der Leyen nu a fost înscrisă oficial niciodată la vreun program universitar atestat printr-o formă de certificat sau de diplomă.

Contactată de AFP, o purtătoare de cuvânt a universității a apreciat totuși că informațiile difuzate de jurnal „ar fi putut fi exagerate”.

În comunicatul său, Ursula von der Leyen estimează că nu a comis nicio eroare, afirmând că a utilizat termenul de auditor liber „conform definiției din wikipedia.de”.

CITIȚI ȘI...