În PMAN s-a cerut, din nou, demisia conducerii TRM; La Moldova 1 rulează filme documentare

by Genko Genko

Postul public de televiziune nu a transmis nici astăzi protestul din Piața Marii Adunări Naționale, chiar dacă a fost pichetat de mai multe ori de protestatarii din „Orașul Demnității”, iar organizatorii manifestației au solicitat mediatizare corespunzătoare a protestului.

În timp ce zeci de mii de oameni protestează în Piața Marii Adunări Naționale, la postul public de televiziune rulează un film documentar.

„O televiziune publică nu poate să-și permită să ignore un asemenea protest. Cerem demisia președintelui postului public, Mircea Surdu”, a spus vicepreşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Valentin Dolganiuc.

Amintim că, la 6 septembrie, când în jur de o sută de mii de oameni protestează în Piața Marii Adunări Naționale, la postul public de televiziune rula un film din anii ’80.

Protestatarii din Orașul Demnității din Piața Marii Adunări Naționale au mers luni în fața postului public de televiziune Moldova 1, pentru a protesta față de politica editorială a instituției.

Manifestanții sunt nemulțumiți de faptul că deși organizează zilnic pichetări în Chișinău, Moldova 1 nu relatează despre aceste evenimente.

Ultimul caz de acest fel a fost protestul din fața Parlamentului, de vineri, la care s-au adunat în jur de o mie de pensionari.

„O televiziune publică nu poate să-și permită să ignore un protest la care au participat o mie de pensionari, în fața Parlamentului. Solicităm ca Moldova 1 să transmită un reportaj echidistant despre acest eveniment”, a declarat Victor Leancă, președintele Uniunii Pensionarilor din Moldova.

CITIȚI ȘI...