Platforma DA: Donațiile pentru intreținerea „Orașului Demnității” se fac doar în PMAN, sub semnătura donatorilor

by Genko Genko

Site-ul „Ajută să salvăm Moldova de la oligarhi”, care a postat un apel către comunitatea internațională de a aduna circa 500 de mii de dolari americani pentru protestatarii din PMAN este un fals și nu are nicio tangență sau relație cu Platforma Civică Demnitate și Adevăr, spun reprezentanții platformei.

Campania inițiată de un moldovean îndeamnă lumea că contribuie la salvarea moldovenilor de la oligarhii care au capturat Guvernul, iar pentru asta, spune el, este nevoie de 500 de mii de dolari americani. Platforma DA anunță însă că acțiunea este un „fals și nu are nicio tangență sau relație cu Platforma Civică Demnitate și Adevăr”.

Mai mult, reprezentanții Platformei îndeamnă oamenii să fie atenți și să nu cadă pradă escrocheriilor și manipulărilor.

„Nu vă lăsați implicati în escrocherii și manipulari de genul celora, care anunță acumulare de fonduri pentru și în numele Platformei Civice DA sau a protestatarilor în general. De curând pe internet au apărut apeluri în acest sens, în spatele cărora se ascund persoane dubioase, cel puțin inconștiente. Donațiile pentru intreținerea orășelului Demnității și a Adevărului se fac doar în PMAN, doar sub semnătura donatorilor. Toate cheltuielile vor fi făcute publice într-un mod transparent”, anunță Platforma.

„Chiar dacă persoana care e în spatele acestul site are intenții bune, ne face un mare deserviciu și aruncă suspiciuni mari asupra unei mișcări civice extrem de importante pentru Republica Moldova”, se mai arată în mesajul Platformei.

Citește și: (DOC) Peste 150 de mii de lei au fost donați Orașului Demnității

Amintim că un grup de tineri, aflați în PMAN, înregistrează toți donatorii. Potrivit lor, până acum au fost colectați peste 170 de mii de lei.

CITIȚI ȘI...