Platforma DA, către tineri: Protestul din 6 septembrie e pentru viitorul vostru

by Genko Genko

Protestul organizat de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr la 6 septembrie este îndreptat în primul rând pentru un viitor mai bun, acasă, pentru tinerii din Republica Moldova, au declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, membrii Platformei.

Membrii Platformei DA au lansat marți un apel către studenți, profesori și părinți, cu ocazia zilei de 1 septembrie, îndemnându-i pe aceștia să participe la protestul din 6 septembrie, din centrul capitalei, la care și-au anunțat participarea mai multe segmente sociale.

„Tineri şi studenţi, vă îndemnăm să manifestaţi activism civic şi să vă implicaţi plenar în procesul de schimbare a clasei politice care fură ţara şi îşi bate joc de oameni şi în primul rând de viitorul tinerilor. Fără participarea voastră activă alte miliarde vor fi furate, îl loc să fie alocate pentru învăţământ sau la deschiderea locurilor de muncă pentru tineri”, se arată în apelul Platformei.

Membrii Platformei au solicitat mai mult activism civic și din partea părinților, pe care i-au îndemnat să-și facă viitorul acasă, dar nu prin banii trimiși din străinătate să întrețină politicienii corupți din Moldova.

„Veniţi cu noi la Marea Adunare Naţională pe 6 septembrie pentru a curma dezmăţul criminal al acestor impostori politici şi a demonstra că adevărata putere aparţine poporului şi nu unui clan de bandiţi. Ştim că cea mai mare comoară a noastră sunt copiii, să le creăm un viitor la noi acasă, să nu admitem ca şi ei să fie fugăriţi din ţară şi să le trimită bani oligarhilor”, se mai arată în apel.

Jurnalistul Alex Cozer, membru al grupului de inițiativă al Platformei, a venit cu exemplul unui tânăr plecat în Statele Unite, care nu știe dacă mai merită în această toamnă să se mai întoarcă acasă.

„Am un amic care a plecat în SUA. El mi-a spus că dacă va vedea la 6 septembrie că oamenii vor lupta pentru viitor, atunci aceasta va conta în decizia sa şi este posibil să se întoarcă acasă. Marea tragedie care pune sub un semn mare de întrebare viitorul este că tinerii pleacă şi foarte mulţi nu se mai întorc. Mă adresez către cei rămaşi aici să facă pentru acest tânăr din SUA un minim efort să iasă în stradă şi să demonstreze că aici este demnitate. Să luptăm pentru mulți alți tineri ca el, care sunt plecați sau care au rămas acasă”, a declarat Cozer.

Studentul Dinu Plîngău, cae s-a remarcat în acest an prin organizarea mai multor proteste, și-a îndemnat colegii să lupte pentru viitorul lor.

„Fac apel către tinerii care nu-şi mai găsesc viitorul la ei acasă şi vor să plece printre străini pentru a-şi căuta o viaţă mai demnă. Ei trebuie să conştientizeze că părinţii lor lucrează la greu peste hotare pentru a le achita studiile. Voi trebuie să fiţi cei care veţi ridica steagul libertăţii, nu lângă scenă, dar chiar pe scena protestelor. Voi sunteţi cei care puteţi pune baza unui nou sistem în locul celui corupt. Asta este cea mai bună lege a lustraţiei care poate fi aplicată. Veniţi toată lumea în PMAN şi manifestaţi-vă, nu va fi niciun tânăr marginalizat. Voi trebuie să duceţi lupta contra sistemului şi să puneţi baza unui viitor mai bun la noi acasă”, a declarat Plângău.

Duminică, 6 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc al 4-lea protest de amploare organizat de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr în acest an.

CITIȚI ȘI...