Planul Volkswagen: „Până în 2020 mașinile vor deveni telefoane inteligente pe 4 roți”

by Genko Genko

Până în anul 2020, Volkswagen plănuiește ca toate mașinile sale să fie adevărate telefoane inteligente pe roți, capabile să comunice între ele.

Deși numele celui mai mare constructor auto european înseamnă „mașini pentru popor”, Volkswagen s-a îndepărtat de-a lungul deceniilor de ideea care a înființat compania. În prezent, Volkswagen a creat o gamă de modele echipată cu vârful tehnologiilor multimedia și este producătorul care investește cel mai mult în acest domeniu, scrie Automarket.ro.

Nu este de mirare că Martin Winterkorn, președintele executiv Volkswagen, a declarat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt că marca este pe punctul de a se reinventa complet. „Până în anul 2020, toate mașinile noastre vor fi adevărate telefoane inteligente pe roți”.

Volkswagen vrea ca mașinile sale să poată comunica și primi date. De asemenea, constructorul german plănuiește mașini autonome și o gamă de 20 de vehicule electrice și hibride până la finalul acestui deceniu. Aceasta va include compacte și sedanuri de top, cum este Phaeton.

Proiectul își propune să răspundă atacului venit din partea Apple și Google, giganții electronici care plănuiesc să construiască automobile. Schimbarea de direcție este sensibilă pentru Volkswagen, care se confruntă cu o scădere pe piețele din Statele Unite și China. Prin urmare, germanii trebuie să impulsioneze vânzările pe piața europeană pentru a ajuta grupul să nu scadă sub cele 10.2 milioane de unități livrate în 2014.

Volkswagen nu se teme de declinul resimțit pe piața din China, întrucât plănuiește un sedan abordabil pentru această piață, destinat clienților din zona de vest a Țării Marelui Zid, încă insuficient dezvoltată.

CITIȚI ȘI...