Piața auto din Rusia, în prăbușire: A scăzut cu 37,9% în februarie

by Genko Genko

Vânzările de autoturisme și vehicule utilitare ușoare în Rusia au scăzut în februarie cu 37,9%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Procentul reprezintă un record negativ absolut. Anterior, cel mai rău rezultat în industria auto din Rusia l-a demonstrat în august 2014, când vânzările au scăzut cu 25,8%.

În luna februarie 2015, rușii au cumpărat 128.300 de mașini, cu 78.300 mai puțin decât în luna februarie 2014, potrivit RBC.

Anul trecut, în Rusia au fost vândute 2,491 milioane de autovehicule, piața auto din această țară scăzând cu 10,3%.

Directorul general al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a estimat că piaţa auto din Rusia se va diminua cu încă 20% în acest an, ceea ce va pune presiune asupra alianţei Renault-Nissan care anul trecut a preluat controlul la constructorul rus AvtoVAZ în ideea de a-şi consolida poziţia de lider pe această piaţă, potrivit Bloomberg.

Piaţa auto din Rusia, care în 2012 a fost a doua ca mărime din Europa după cea din Germania, este în scădere de doi ani iar tendinţa s-a accelerat în ultimele luni ca urmare a încetinirii economiei şi a deprecierii rublei din cauza crizei ucrainene.

CITIȚI ȘI...