Peste 40 de vinuri autohtone vor fi incluse în Cartea Vinurilor din România

by Genko Genko

Peste 40 de tipuri de vinuri de la 16 producători autohtoni au fost selectate pentru a fi incluse în ghidul „The Wine Book of Romania”, primul proiect care reunește vinurile din zonele viticole ale României și Republicii Moldova.

În total, 43 de topuri de vinuri de la 16 companii vinicole moldovenești participante în concurs au primit calificative maxime din partea unui juriu format din 8 experți internaționali.

„În cadrul celei mai ample evaluări de vinuri din regiune au fost degustate și apreciate circa 250 de probe din cele două țări. Dintre cele 46 de vinuri produse de companiile din Moldova, preselectate pentru a participa la evaluare, juriul internațional a ales 43, care vor apărea în volumul „The Wine Book of Romania”, la începutul anului viitor”, arată Oficiul Național al Viei și Vinului, într-un comunicat.

Potrivit directorului Oficiului, Dumitru Munteanu, „vinurile alese de către juriul internațional au un potențial enorm, iar volumul care le va populariza are capacitatea de a propulsa brandul național Vinul Moldovei spre noi piețe de desfacere”.

„The Wine Book of Romania” se află la prima ediție, proiectul fiind inițiat de Marinela Vasilica Ardelean, unul dintre cei mai cunoscuți și premiați specialiști în domeniul vinurilor, care în perioada aprilie-august 2015 a vizitat personal circa o sută de crame din România și Republica Moldova și a degustat aproape trei mii de vinuri, cu scopul de a selecta vinurile de top pentru evaluare.

CITIȚI ȘI...