Pe fondul zvonurilor despre boala lui Putin, Kremlinul anunţă o întâlnire cu preşedintele kîrgîz

by Genko Genko

Preşedintele rus, Vladimir Putin, se va întâlni luni cu preşedintele kîrgîz Almazbek Atambaiev la Sankt Petersburg, a anunţat vineri Kremlinul într-un comunicat, pe fondul speculaţiilor că preşedintele ar fi bolnav după anularea unei vizite în Kazahstan.

Principalul subiect pe agendă va fi continuarea cooperării bilaterale, în special în domeniul comerţului şi investiţiilor, contactelor culturale şi umanitare şi a relaţiilor din sectorul energetic, afirmă comunicatul preşedinţiei ruse, scrie Mediafax.

Cei doi preşedinţi vor discuta şi despre aderarea Kîrgîzstanului la Uniunea Economică Eurasiatică, din care fac parte Rusia, Belarus, Kazahstan şi Armenia.

Kremlinul a anunţat miercuri că Putin şi-a amânat o vizită pe care urma să o efectueze în Kazahstan, informaţia declanşând un val de zvonuri în mediile online.

Putin nu a mai fost văzut în public din data de 5 martie, iar unii dintre cetăţenii ruşi, obişnuiţi ca liderul de la Moscova să facă declaraţii aproape zilnic, îşi pun întrebarea dacă nu cumva a murit.

Purtătorul de cuvânt al liderului rus, Dmitri Peskov, a răspuns acestor preocupări spunând că „nu e nici un motiv de îngrijorare” şi că „totul este în regulă”, însă unii s-au gândit la ce e mai rău, arată Radio Free Europe.

Citește și: (GALERIE FOTO) Cum glumesc ruşii pe seama morţii lui Putin

CITIȚI ȘI...