Patru persoane reţinute la un protest organizat de Grigore Petrenco, în faţa PG

by Genko Genko

Patru persoane care participau la marșul de protest organizat de Grigore Petrenco au foat reținute de poliție. Câțiva protestatari, ajunși în fața Procuraturii Generale au încercat să pătrundă cu forța în sediul instituției.

„Poliția a intervenit pentru curmarea acțiunilor ilegale ale protestatarilor, manifestate prin comportament agresiv față de forțele de ordine, astfel, încercând să destabilizeze ordinea de drept și liniștea publică. Ca urmare, 4 persoane au fost reținute și excortate la IP Rîșcani pentru documentare. În rucsacurile celor reținuți au fost depistate lanțuri și lacăte”, informează un comunicat al IGP.

În acest caz, poliția va iniția o cauză penală pentru nesupunerea violentă activă cerinţelor legitime ale reprezentanţilor autorităţilor şi la dezordini în masă, precum şi la săvârşirea actelor de violenţă împotriva persoanelor.

Cei reținuți riscă amendă în mărime de la 4000 la 10000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

CITIȚI ȘI...