Pateul conservat conține tot mai puțin ficat!

by Genko Genko

Pateul conservat, din zilele noastre, conține, de fapt, doar 1/4 de ficat, restul 3/4 fiind conținute de: șorici, slănină, făină albă și multe substanțe chimice, notează obiectiv.info.

Astfel, majoritatea mărcilor propun un procent de 15-25% ficat de porc într-o conservă de pate. Urmează slănina, şoriciul, făina albă de grâu, proteina vegetală din soia, amidonul de porumb, apa, sarea iodată, zahărul, carminul (colorant), glutenul (agent alergen) şi nitritul de sodiu (E 250), în rol de agent conservant.

Dacă în urmă cu 50-70 de ani, fabricile de conserve foloseau ficat, grăsime de porc, carne, sare şi alte condimente natural pentru fabricarea pateului de ficat, în prezent, pe etichetele pateurilor de ficat din comerţ, apar ingredientele:

”polifosfaţi, condimente, extract de condimente, muştar, sirop de glucoză, emulgatori, lactilat de sodiu, agenţi de îngroşare: gumă guar, gumă xantan, antioxidant-acid citric, ascorbat de sodiu, potenţiator de aromă: monoglutamat de sodiu, vitamine, agent de gelifiere-caragenan, agent de reglare a acidităţii: acid malic.”

CITIȚI ȘI...