Parlamentul revine mâine în şedinţă. Ordinea de zi bisăptămânală, aprobată de Biroul Permanent

by Genko Genko

Biroul permanent al Parlamentului a aprobat azi ordinea de zi a ședințelor în plen pentru perioada 5-13 octombrie curent. Tot la ședința de astăzi, membrii Biroului au aprobat raportul Direcției petiții și audiențe privind examinarea, analiza tematică și sistematizarea rezultatelor examinării petițiilor în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2017.

Astfel, potrivit acestuia, în primele 6 luni ale anului au fost înregistrate 1.904 petiții și adresări verbale. Majoritatea dintre acestea au fost adresate de persoane fizice, iar 16,4% – de către organizațiile legal constituite. Cele mai multe petiții vizează respectarea legislației, urmate de solicitări de explicare a normelor și propuneri de modificare a legislației și protecția socială.

De asemenea, a fost modificată Hotărârea pentru instituirea Platformei parlamentare de consultare și control parlamentar pentru realizarea politicii de reintegrare a Republicii Moldova. Președintele Parlamentului Andrian Candu a încurajat toți deputații să se implice în ședințele organizate pe această platformă.

CITIȚI ȘI...