Parlamentul, la a doua încercare de a învesti Guvernul

by Genko Genko

A doua încercare a Parlamentului de a învesti un Guvern va avea loc miercuri, începând cu ora 14:00, când Legislativul se va întruni în ședință.

O decizie în aceste sens a fost luată de către Biroul Permanent al Legislativului. Singura chestiune care va figura pe ordinea de zi este prezentarea programului de guvernare și a cabinetului de miniștri, precum și acordarea votului de încredere.

Gaburici, care a fost desemnat sâmbătă de către președintele Nicolae Timofti la funcția de premier, se bucură de susținerea PLDM și PD. El îndeplinește și anumite rigori impuse de către PCRM, așa că ar putea primi și votul de încredere al comuniștilor.

De altfel, liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a anunțat luni, în urma unei întâlniri cu Gaburici, că fracțiunea PCRM va vota „constructiv” în Parlament.

PSRM s-a declarat categoric împotriva votării acestuia, în timp ce PL a reiterat condițiile anterioare, de a intra la guvernare în baza compromisului la care s-a ajuns în cadrul negocierilor cu reprezentanții familiilor politice europene.

CITIȚI ȘI...