Parlamentul Estoniei a adoptat legea „Magnitsky”

by Genko Genko

Parlamentul Estoniei a adoptat joi, în unanimitate, Legea „Magnitsky”. În acest fel, în toate țările UE sunt impuse sancțiuni împotriva oficialilor ruși implicați în moartea la Moscova, în timp ce se afla în arestul poliţiei, a avocatului rus Serghei Magnițki (Magnitsky).

Persoanelor aflate în lista neagră a Magnitsky Act li se refuză intrarea în țările europene, iar activele lor financiare sunt înghețate.

În ultima vreme, inițiative legislative similare au apărut în mai multe țări, inclusiv în SUA, unde vechea lege „Magnitsky Act” urmează să fie completată. În Marea Britanie a fost propus „amendamentul Magnitsky”, un proiect de lege intitulat „Legea globală Magnitsky” a fost iniţiat şi în Parlamentul Canadei.

În vârstă de 37 de ani, avocatul Hermitage Capital, Serghei Magnițki, a dezvăluit public faptele de corupție în structurile de stat din Rusia, dar a fost acuzat de evaziune fiscală, iar în noiembrie 2009 a murit în închisoarea „Butîrka”. Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, Magnițki a fost victimă a torturii și bătăilor aplicate în arestul poliţiei.

CITIȚI ȘI...