Papa Francisc critică familiile care nu vor copii

by Genko Genko

Papa Francisc a criticat cuplurile care decid să nu aibă copii, considerând, într-o predică rostită în Piaţa Sfântul Petru, că este o expresie a „egoismului”, atrăgând atenţia şi părinţilor care tind să îşi oblige copilul să facă lucruri care le plac lor, potrivit ziarului The Guardian.

„O societate lacomă care nu vrea să fie înconjurată de copii, care consideră copiii problematici, poveri sau riscuri este o societate deprimată”, a afirmat şeful Bisericii Catolice, notează Mediafax.

„Decizia de a nu avea copii ţine de egoism. Viaţa întinereşte şi primeşte energie prin înmulţirea oamenilor. Se îmbogăţeşte, nu sărăceşte”, a adăugat Papa Francisc.

„Ne iubim copiii pentru că sunt copii, nu pentru că sunt frumoşi, sănătoşi sau buni; nu pentru că gândesc la fel ca noi sau pentru că întruchipează dorinţele noastre. Un copil este un copil: o viaţă creată de noi, dar care îi aparţine”, a atras atenţia Suveranul pontif.

În ianuarie, Papa Francisc a salutat „familiile numeroase”, revenind asupra unor declaraţii privind natalitatea, care, scoase din context, lăsau loc de interpretare, şeful Bisericii Catolice insistând că „fiii sunt daruri de la Dumnezeu” şi că se opune metodelor contraceptive.

CITIȚI ȘI...