Osipov și Ștanski vorbesc despre „punți peste Nistru”; Gaburici și Șevciuk ar putea avea o întrevedere

by Genko Genko

Discuțiile în formatul 5+2 vor fi reluate în scurt timp, iar premierul Chiril Gaburici și liderul separatist Evgheni Șevciuk ar putea avea o întrevedere în următoarea perioadă, au anunțat joi vicepremierul Victor Osipov și așa-zisul ministru de externe al Transnistriei, Nina Ștanski.

Potrivit vicepremierului Victor Osipov, „în scurt timp”, la Tiraspol, va avea loc o întâlnire între Evgheni Șevciuk și premierul Chiril Gaburici, informație confirmată și de Ștanski. Totuși, niciuna dintre părți nu a înaintat o dată exactă privind întâlnirea între cei doi.

Totodată, la 20 martie, urmează să aibă loc o ședință cu participarea membrilor grupurilor de lucru de pe malul drept și stâng al Nistrului, în vederea „consolidării încrederii” între participanți.

„Mă bucur mult că a avut loc această întâlnire, după o pauză atât de lungă. Nu există alternative în afara dialogului. Vom încerca să facem totul pentru a restabili relațiile și a reabilita punțile între cele două maluri ale Nistrului”, a declarat Nina Ștanski, în urma întrevederii cu Victor Osipov.

CITIȚI ȘI...