Orașul din „Stăpânul Inelelor” ar putea deveni real; Iată cum e posibil

by Genko Genko

Câțiva arhitecți englezi au lansat un proiect îndrăzneț, pe un site de crowdfunding. Speră să strângă mai bine de 2,5 miliarde euro, pentru construcția orașului Minas Tirith, din „Stăpânul Inelelor”.

Până în prezent, peste 2.200 oameni au finanțat realizarea acestui vis. Campania de colectare a fondurilor se va încheia la sfârșitul lunii septembrie, iar dacă își va atinge scopul, orașul fantastic va fi gata în anul 2023.

Câțiva arhitecți englezi au lansat o campanie de colectare de fonduri pentru a construi o replică în mărime naturală a orașului Minas Tirith, din „Stăpânul Inelelor”, folosind drept model ecranizările din anii 2000.

Costurile acestui proiect îndrăzneț s-ar ridica la cel puțin 2,52 miliarde euro, bani pe care admiratorii scriitorului J.R.R. Tolkien speră să îi strângă prin crowdfunding, în doar 60 zile.

„Prin construcția orașului Minas Tirith, credem că vom realiza atât cea mai remarcabilă atracție turistică de pe planetă, cât și un loc unic și minunat pentru a trăi și a lucra, scriu arhitecții pe pagina intitulată „Realise Minas Tirith” a site-ului Indiegogo.

Finanțatorii orașului Minas Tirith vor fi răsplătiți, în funcție de suma donată. Cei care oferă 100.000 lire sterline vor primi statutul de cetățean de onoare, având prioritate la achiziția proprietăților și diverse alte beneficii. Până acum, nimeni nu a donat suma maximă, dar 18 persoane au donat 900 lire sterline, 15 persoane au donat 500 lire sterline, iar cei mai mulți au ales să doneze 50 lire sterline.

Dacă țelul financiar nu va fi atins, toți finanțatorii își vor primi banii înapoi. Într-o lună, proiectul a reușit să strângă aproape 85.000 lire sterline, de la peste 2.200 oameni.

Scris de englezul J.R.R. Tolkien, „Stăpânul Inelelor” este un roman de fantezie, a cărui acțiune se petrece într-o preistorie imaginară, cel de-al treilea Ev al Pământului de Mijloc. Filmată în opt ani de zile, trilogia regizată de Peter Jackson este considerată a fi unul dintre cele mai mari și mai ambițioase proiecte din istoria cinematografiei.

CITIȚI ȘI...