Oficialul român Valeriu Zgonea, aşteptat astăzi la Chişinău; Va semna un Memorandum de colaborare parlamentară

by Genko Genko

O delegaţie parlamentară condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor din România este așteptată astăzi la Chişinău, pentru semnarea unui Memorandum de colaborare parlamentară cu Republica Moldova.

Programul vizitei include întrevederi cu președintele Parlamentului Andrian Candu, președintele țării Nicolae Timofti, prim-ministrul Valeriu Streleț, viceprim-ministrul Natalia Gherman, Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Întrevederea speakerilor Andrian Candu și Valeriu Zgonea, care va avea loc la Reședința de Stat, va fi urmată de semnarea Memorandumului de înțelegere între Parlamentul Republicii Moldova și Camera Deputaților a Parlamentului României”, se arată într-un comunicat remis de Parlament.

Vizita președintelui Camerei Deputaților a Parlamentului României la Chișinău se înscrie în contextul dezvoltării cooperării interparlamentare în susținerea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Ultima vizită în Republica Moldova a președintelui Camerei Deputaților a Parlamentului României, Valeriu Zgonea, a avut loc în aprilie 2014.

CITIȚI ȘI...