O nouă performanță importantă pentru Halep: A ajuns în semifinale la toate turneele Premier Mandatory

by Genko Genko

Simona Halep a fost din nou irezistibilă şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Beijing, după ce a învins-o fără drept pe Daria Kasatkina, scor 6-2, 6-1.

Constănţeanca de 26 de ani nu a reuşit doar să se revanşeze pentru înfrângerea suferită cu acelaşi scor în faţa rusoaicei la Wuhan, săptămâna trecută, dar şi să-şi completeze palmaresul. China Open era singurul turneu din categoria Premier Mandatory la care Halep nu a reuşit să ajungă cel puţin în semifinale.

Simona Halep are trei titluri de Premier Mandatory – Indian Wells, în 2015, şi Madrid, în 2016 şi 2017. De asemenea, a ajuns în semifinale la Miami, tot în 2015, când a fost învinsă de viitoarea câştigătoare, Serena Williams.

Tot în Florida, a jucat sfert de finală în acest an, când a pierdut din nou în faţa celei care avea să cucerească titlul, britanica Johanna Konta.

Semifinala de la Beijing este a doua a Simonei la un turneu din categoria Premier Mandatory în acest an. Cealaltă a fost la Madrid, unde a ridicat trofeul deasupra capului pentru a doua oară la rând.

În acelaşi, este cea mai bună performanţă a sa la China Open, unde ajunsese o singură dată în sferturile de finală, în 2014.

În 2017, românca a disputat patru finale, la Madrid, Roma, Roland Garros şi Cincinnati, câştigând doar una, cea din capitala Spaniei.

Totodată, din 2013, anul în care cariera Simonei Halep a decolat, doar Serena Williams a jucat mai multe semifinale în circuitul feminin. Americanca a fost prezentă de 38 de ori în penultimul act, în timp ce a doua jucătoare a lumii a ajuns de 36 de ori în semifinale.

Agnieszka Radwanska (35), Angelique Kerber (33) şi Caroline Wozniacki (33) completează Top 5 în acest clasament.

În semifinalele din capitala Chinei, Halep o va întâlni pe învingătoarea din meciul Jelena Ostapenko-Sorana Cîrstea.

CITIȚI ȘI...