O nouă mitropolie în Moldova; în lista fondatorilor figurează soţia şi fiica preotului Ioan Ciuntu

by Genko Genko

Mitropolia Chişinăului şi a Moldovei de Răsărit a fost înregistrată de Ministerul Justiţiei la 17 ianuarie curent.

Noua instituţie ecleziastică îşi propune menţinerea şi răspândirea credinţei creştin-ortodoxe, instruirea copiilor şi tinerilor prin învăţătura de credinţă, desfăşurarea acţiunilor de caritate şi activităţilor cultural-artistice etc.

Potrivit Adevărul, în funcţia de preşedinte al mitropoliei a fost ales Gheorghe Vasiliu, a cărui apartament este şi sediu al organizaţiei. Numele protoiereului-mitrofor Ioan Ciuntu nu apare în actele depuse la minister, însă printre fondatori se numără fiica şi soţia preotului.

„Nu e vorba de iniţiativa mea, ci a multor creştini şi oameni de cultură. Am fost şi eu invitat şi nu-mi este străină această lucrare, dar nu mă implic în probleme de genul acesta. Eu susţin toată lucrarea cea bună în plan naţional creştin, dar nu pot să-mi atribui funcţii pentru că sunt prins în multe alte activităţi importante. Sunt alţii – mai tineri, mai în putere, cu viziune“, a declarat Ioan Ciuntu.

Totodată, responsabili de la Mitropolia Basarabiei presupun că la mijloc este vorba de o posibilă ruptură, întrucât unii preoţi de la „Sf. Teodora de la Sihla“ s-ar fi plâns că sunt presaţi să semneze cereri de aderare la o nouă mitropolie, dacă vor să-şi păstreze locul.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu