O dietă bogată în proteine poate fi la fel de nocivă ca şi fumatul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O dietă bogată în carne, ouă şi produse lactate ar putea afecta corpul cel puțin la fel de mult ca fumatul. În susţinerea acestei teorii vin rezultatele unui studiu american. Cercetările au fost efectuate de cei de la National Health and Nutrition Examination Survey, de pe lângă guvernul american, care se ocupă cu cercetări statistice în domeniul sănătăţii. O alimentaţie bazată pe un nivel ridicat de proteine animale – potrivit studiului – ar putea creşte riscul de apariţie al cancerului sau diverse forme mortale de diabet.

Cei mai expuşi acestor riscuri, ar fi în principal persoanele cu vârsta de peste 50 de ani.
Conform cercetătorului de origine genoveză Valter Longo, de la Longevity Institute din cadrul Universităţii Southern, California, o persoană nu trebuie să consume mai mult de 0,8 grame de proteine de origine animală pentru fiecare kg. din propria greutate corporală, dând însă prioritate celor vegetale. Astfel, un om cu o greutate de 70 de kg. nu ar trebui să consume mai mult de 56 grame de proteine pe zi. ”Ar trebuie să optăm pentru o alimentaţie în care doar 9-10% din calorii să provină din proteinele animale” – a declarat cercetătorul pentru The Guardian.

”Atrageţi atenţia mai mult la etichetele produselor alimentare. Veţi vedea că aceste proteine se regăsesc cam peste tot” – a spus acesta. ”Luând micul dejun, deja aţi ingerat 4 grame de astfel de proteine, mâncând o bucată de carne de pui, încă 50 de grame. Problema este că proteinele animale cresc nivelul de hormon IGF-1, care pot aduce adesea la apariţia şi dezvoltarea cancerului” – a mai adăugat acesta pentru The Guardian. Expert în geriatrie, Longo, a precizat totodată, că după vârsta de 65 de ani este recomandabil să mănânci unele proteine în plus, ca urmare a scăderii naturale a nivelului de IGF-1 din corp și a slăbirii organismului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...