O companie aeriană celebră renunță la zborurile spre Moscova

by Genko Genko

Operatorii aerieni reduc tot mai mult numărul zborurilor, spre capitala Rusiei.

Se pare că rușii nu își mai prea permit să zboare, scrie CNN. Compania aeriană Easyjet a anunțat că își anulează cursele Moscova-Londra, din cauza scăderii puternice a cererilor de bilete din ultimele luni.

Declinul pare să fie cauzat de un număr mare de factori, printre care mediul macro-politic, slăbiciunile economiei rusești, în paralel cu îngreunarea procesului de acordare de vize, a anunțat compania aeriană citată de CNN.

Easyjet tăiase deja la jumătate numărul zborurilor spre Rusia în această vară.

În 2012, compania britanică EasyJet a învins Virgin Atlantic Airways, în urma unei puternice competiții pentru drepturile de a zbura de la aeroportul londonez Gatwick către Domodedovo din Moscova. Autoritățile britanice din aviație au acordat traseul celor de la EasyJet, care au salutat decizia, considerând-o extrem de importantă în dezvoltarea internațională a companiei. La începutul anului curent, EasyJet a redus zborurile Londra-Moscova, de la două zilnice la doar unul în fiecare direcție. Mișcarea, care a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie, „a venit că un răspuns la cererea tot mai redusă din și spre Rusia din ultimele luni”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

CITIȚI ȘI...