Noua Zeelandă, Canada şi Australia, tot mai căutate de americani după victoria lui Donald Trump

by Genko Genko

Autorităţile neozeelandeze au anunţat joi după-amiază că au înregistrat o creştere semnificativă a numărului de cereri de imigrare din partea cetăţenilor americani, după victoria în alegerile prezidenţiale a lui Donald Trump.

Noua Zeelandă nu este singura ţară căutată de americanii dezamăgiţi de alegerea republicanului, aceştia reuşind să prăbuşească site-ul agenţiei de imigraţie canadiene în repetate rânduri în noaptea alegerilor prezidenţiale, după ce victoria a devenit clară pentru Donald Trump, transmite DPA, potrivit news.ro.

Site-ul agenţiei de imigrare neozeelandeze a înregistrat peste 56.300 de accesări din partea internauţilor americani în ultimele 24 de ore, adică o creştere de peste 25% faţă de cele 2.300 de vizite înregistrate înainte de ziua alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.

„În aceeaşi perioadă de 24 de ore, site-ul New Zealand Now – care conţine date despre condiţiile de viaţă şi muncă, precum şi despre investiţii şi studii în universităţile neozeelandeze – a primit 70.500 de vizite din partea americanilor, comparativ cu media de 1.500 de accesări zilnice“, a declarat un purtător de cuvânt al New Zeeland NOW.

În perioada iunie 2015-iunie 2016, 1.288 de cetăţeni americani au primit reşedinţă în Noua Zeelandă. Alţi 8.876 de americani au primit permise de muncă şi 2.997 au avut vize de student.

Presa americană a scris miercuri dimineaţă că site-ul agenţiei de imigrare canadiene s-a prăbuşit în repetate rânduri din cauza numărului mare de accesări din Statele Unite după ce a devenit clar că viitorul preşedinte american va fi Donald Trump.

De asemenea, site-ul australian de ştiri news.com.au a înregistrat o creştere în numărul de persoane care au căutat informaţii despre cum poţi să te muţi în Australia după victoria lui Trump.

CITIȚI ȘI...