Noua tactică a lui Plahotniuc

by Genko Genko

După ce-a speriat cetățenii la 3 mai și 7 iunie cu un nou 7 aprilie 2009, la 6 septembrie cu tancurile rusești și teroriștii din Donbas, pentru 4 octombrie, sistemul propagandistic al lui Plahotniuc a inventat o nouă balivernă.

„Vărsările de sânge” sunt și de această dată în prim-plan, doar că nu știu cum lui Plahotniuc, peste noapte, a început să-i fie dragă Platforma DA. Cică cei din Platformă ar fi căzut în nu știu ce „capcană” a lui Usatîi. Că, vezi Doamne, membrii Platformei ar fi folosiți, în neștire, de KGB, Usatîi și Dodon.

Că ultimii ar încerca să facă nu știu ce provocări, care toate să cadă pe spatele membrilor Platformei DA. Ba chiar se „îngrijorează” ăsta, că e posibil ca Năstase, Cheianu și Durbală să facă și pușcărie.

De fapt e o nouă încercare, una și mai penibilă, prin care Plahotniuc mai încearcă să stăvilească din revolta populară. De la începutul lui 2015 acest criminal tot încearcă să împiedice protestele, recurgând la cele mai mârșave atacuri prin intermediul slugilor sale din presă și a trollilor de pe internet.

Niciun fel de amenințare sau strategie mârșavă a sa, gen concertul Unite sau încercarea de a murdări liderii protestatarilor nu a mers, iar spiritul protestatar și de revoltă a crescut pe zi ce trece.

Astăzi, 87% din cetățeni conștientizează clar faptul că lucrurile în Republica Moldova se îndreaptă într-o direcție greșită, un record absolut. Totodată, aproape 40% din cetățeni sunt gata să protesteze, în timp ce peste 80% susțin manifestație din Piața Marii Adunări Naționale.

Devine din ce în ce mai clar că actuala putere, al cărui principal reprezentant e Plahotniuc, își trăiește ultimele clipe de agonie.

Sigur, Plahotniuc va încerca și de aceasta dată să se salveze, așa cum în 2009-2010 a sărit din barca lui Voronin și a preluat ulterior frâiele Republicii Moldova. Doar că acum lucrurile sunt prea evidente, oamenii îl cunosc mult prea bine, știu de ce este în stare și înțeleg că Moldova se află astăzi în această situație dezastruoasă în mare parte din cauza sa.

Patru octombrie ar putea reprezenta într-adevăr momentul de cotitură care va institui un proces ireversibil de scoatere a statului din captivitate. Pentru a face însă acest lucru posibil, pentru a evita orice fel de provocări pe care Plahotniuc, în agonia în care se află, le-ar putea pregăti, este nevoie de o prezență cât mai masivă duminică în centrul capitalei.

Cu cât mai mulți vom fi, cu atât forța noastră va fi mai mare, iar Plahotniuc mai descurajat și înfricoșat.

Alex Cozer

CITIȚI ȘI...