Nou record de migranți înregistrat miercuri în Ungaria

by Genko Genko

Un număr record de 10.046 de migranți au intrat miercuri în Ungaria, mare lor majoritate din Croația, a anunțat joi poliția, citată de AFP.

Această cifră bate precedentul record de 9.380 de migranți intrați în țară care a fost înregistrat la 14 septembrie, în preziua închiderii de către Budapesta a frontierei cu Serbia, pe unde tranzitau majoritatea refugiaților.

Din cei 10.046 de migranți înregistrați miercuri, 9.939 venind din Croația, țară prin care tranzitează de nouă zile cvasitotalitatea fluxului de migranți în Balcani.

Sosiți la frontiera croato-ungară, marea majoritate a migranților sunt transportați direct de autoritățile ungare spre frontiera cu Austria, de unde își continuă drumul spre Germania.

În același timp, a declarat joi directorul Institutului pentru cercetări asupra migrației cotidianului Magyar Hirlap, nu se anticipează ca numărul migranților să scadă considerabil în cursul iernii.

Invocând statistici, Balazs Orban a precizat că cifrele au scăzut în iernile din 2012 și 2013, dar au crescut clar în iarna lui 2014, reflectând o schimbare în motivația migranților.

Condițiile din taberele de refugiați din Turcia vor continua să se deterioreze, în special iarna. În urmă cu câțiva ani mulți sirieni au ales să se întoarcă în țara lor la acel moment, dar acum sunt mai înclinați să se deplaseze spre Europa, a spus Balazs Orban.

CITIȚI ȘI...