Maia Sandu critică legea amnistiei fiscale: „Peste noapte hoții vor deveni oameni cinstiți”

by Genko Genko

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, critică proiectul de lege care prevede liberalizarea capitalului și stimularea fiscală, deoarece ar fi destinat exclusiv celor care s-au îmbogățit ilegal și nu este nicidecum în beneficiul și interesul cetățeanului de rând, care își câștigă banii cinstit.

„Guvernarea a hotărât să-și facă un cadou de Crăciun – să adopte legea amnistiei fiscale, sau, mai bine-zis, legea AMNISTIEI PENALE. Această ultimă „reformă” este promovată cu viteza luminii: am auzit de ea doar acum câteva zile, iar joi se discută deja în ședința plenară a Parlamentului. Legea este destinată exclusiv celor care s-au îmbogățit ilegal și nu este nicidecum în beneficiul și interesul cetățeanului de rând, care își câștigă banii cinstit”, scrie Maia Sandu într-un mesaj pe o rețea de socializare.

Totuși, aceasta speră că în majoritatea parlamentară, care sprijină această guvernare, să fie și deputați mai puțin penali, care se vor opune adoptării acestei legi.

„Mă întreb și dacă această politică este în consonanță cu cerințele FMI, care, de curând, a acordat bani în schimbul promisiunilor de bună guvernare, dar și a altor parteneri de dezvoltare, care se pregătesc să salveze bugetul țării”, se mai arată în mesajul liderei PAS.

Potrivit Maiei Sandu, dacă această lege va fi aprobată, atunci Autoritatea Națională pentru Integritate nu va mai avea de lucru, pentru că legea respectivă le permite „hoților să se dea peste noapte drept oameni cinstiți și să evite sancțiunile corespunzătoare”.

„Și Procuratura va avea mai puțină bătaie de cap. Lupta împotriva corupției va fi câștigată înainte să înceapă. Având în vedere că guvernarea și Președintele „validat” fac parte din aceeași tagmă, nu avem nicio îndoială că legea va fi promulgată, mai ales că Dodon nu este la prima amnistie. Vorba lui Caragiale: ‘Curat murdar!’”, mai spune Maia Sandu.

CITIȚI ȘI...