Negruța: Streleț a primit decizia liderilor AIE. „Jaful miliardului” nu va fi investigat

by Genko Genko

Premierului Valeriu Streleț liderii „Alianței pentru Integrare Europeană” i-au transmis că nu va exista nicio investigație internațională în cazul devalizării BEM, Unibank și Banca Socială, este de părere fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța.

Fostul ministru susține într-o postare pe blog că a văzut luni, în urma ședinței „ComNaţStabFin” (Comitetul pentru Stabilitate Financiară), un „prim-ministru pierdut”.

„I-a dispărut determinarea să se clarifice cu cei de la BNM, cu ce s-a întamplat în bănci şi să recupere ce se mai poate recupera din miliardele ‘plecate; prin contractarea unei/unor companii internaţionale specializate în investigaţii şi recuperare”, a declarat Veaceslav Negruța.

Fostul ministru este de părere că în acest sens a venit o indicație a liderilor AIE, care i-au spus că nu trebuie să aibă loc „niciun fel de investigație internațională”.

„A primit decizia liderilor Alianţei: nici un fel de investigaţie internaţională. Se tem să le scape controlul asupra situaţiei create, se tem de internaţionalizarea investigaţiei. BNM, instituţie ‘independentă’, care anunţase ‘selectare’, care urma să ia decizie şi să încheie contractul, pasează problema în spaţiu politic, adică prim-ministrului. Şi acesta este împins în prim-plan să dea de înţeles că … Alianţa ştie ea ce face. Un prim-ministru pus în colţ de Alianţă – nu-i nimic mai periculos decât astfel de situaţii. BNM, sărbătoriţi?”, a mai scris fostul ministru.

CITIȚI ȘI...