Neatenția la volan a mai curmat viața a două persoane

by Genko Genko

În zilele de odihnă, neglijența și imprudența la volan au favorizat comiterea a 14 accidente rutiere, soldate cu decesul a 2 persoane și traumatizarea a altor 15 concetățeni ai noștri.

Astfel, prima tragedie s-a produs ieri în satul Varniţa, mun. Bender, unde un automobil de model „Vaz 2106” a fost tamponat de o locomotivă de pe ruta Chişinău-Odessa. În urma cercetărilor preliminare la fața locului s-a constatat că șoferul automobilului ”VAZ” a ignorat cerinţele semaforului şi a dispozitivelor sonore la nivel de cale ferată. Din cauza leziunilor corporale primite în urma impactului, șoferul mașinii a decedat la faţa locului. Cazul este cercetat de către IP Bender.

A doua nenorocire a avut loc în noapte de duminică spre luni, la Edineţ, unde a fost tamponat mortal un pieton. Accidentul s-a produs pe traseul M-14, la intersecţia satului Brătuşenii-Noi, unde un tînăr șofer de 22 de ani, aflîndu-se la volanul automobilului de model „AUDI A4” a tamponat un pieton care se deplasa pe partea carosabilă a drumului. După comiterea impactului, bărbatul de 49 de ani a fost transportat de către șofer la spitalul raional Rîşcani, unde s-a constatat decesul acestuia. Cazul este cercetat de către IP Edineț.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă conducătorii auto să respecte regulile de circulație și să țină cont de capriciile vremii; să conducă cu prudență, îndeosebi pe timp de ceață, cînd carosabilul este umed sau acoperit cu polei. Stimați șoferi, dați dovadă de maximă vigilență și atenție la volan, nu urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice, respectați limita de viteză, cuplați centura de siguranță și asigurați-vă că și pasagerii dvs. sunt în siguranță. Pietonii sunt rugați să traverseze strada doar în locurile permise.

CITIȚI ȘI...