NATO: Rusia a trimis peste 1.000 de piese militare separatiştilor din Ucraina

by Genko Genko

Rusia a livrat în ultimile luni în estul Ucrainei peste 1.000 de unități de tehnică militară, afirmă secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

„Rusia a transferat în ultimele luni peste o mie de piese de echipament, artilerie, sisteme avansate de apărare antiaeriană și tancuri. Ea trebuie să-și retragă aceste echipamente și să înceteze să-i susțină pe separatiști” a declarat Stoltenberg, la o conferință de presă comună cu premierul italian Matteo Renzi, citat de Agerpres.

„Orice tentativă de a extinde ulterior teritoriul deținut de separatiști va constitui o violare clară a acordurilor de la Minsk. Și acest lucru va fi inacceptabil pentru comunitatea internațională”, a avertizat Stoltenberg.

Reprezentanții de la Kiev și țările occidentale au acuzat în repetate rânduri Rusia de implicare în conflictul din Donbas, fapt infirmat de Kremlin.

Kievul a prezentat chiar și dovezi atât din surse oficiale (OSCE) cât și neoficiale (mass media, martori oculari), cu toate acestea Rusia nu recunoaște că înarmează separatiștii proruși.

CITIȚI ȘI...