Natalia Gherman pleacă la Bruxelles

by Genko Genko

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, va participa luni, 16 martie, la Bruxelles, la cea de-a X-a reuniune a Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM), co-prezidată de România și Franța.

Potrivit unui comunicat al MAE, la reuniune vor participa Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate, Federica Mogherini, comisarul european pentru Politica de Vecinătate și Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, precum și miniștrii de externe ai celor 28 de state UE.

Scopul reuniunii este de a efectua un schimb de opinii privind prioritățile autorităților de la Chișinău în domeniul reformelor, modalitățile de susținere a eforturilor în implementarea Acordului de Asociere RM-UE, precum şi despre aşteptările părţilor de la Summit-ul de la Riga.

Tot luni, 16 martie, va avea loc şi prima reuniune a Consiliului de Asociere RM-UE.

Lansat în ianuarie 2010 la iniţiativa României și Franţei, GAERM este un mecanism ministerial, cu caracter informal, de promovare a intereselor şi vizibilităţii Republicii Moldova pe agenda europeană. Cea de-a IX-a reuniune a GAERM a avut loc la Chișinău, la 1 septembrie 2014.

CITIȚI ȘI...