Natalia Gherman: Descentralizarea este un factor decisiv în procesul de racordare la standardele europene

by Genko Genko

Consolidarea autonomiei locale este unul din segmentele prioritare pentru Guvernul Republicii Moldova şi descentralizarea este un factor decisiv în procesul de racordare la standardele europene. Despre acest lucru a vorbit ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, în cadrul unei întrevedere cu o delegaţie a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei(CALRE).

Gherman a comunicat că aspectele ce ţin de buna guvernare la nivel local sunt incluse şi în Acordul de Asociere RM – UE, semnat la 27 iunie 2014, precum şi în Planul de Acţiuni pentru punerea în aplicare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, aprobat de Guvernul RM la 25 iunie 2014.

La rândul lor, oficialii CALRE au apreciat progresul realizat de către autorităţile naţionale în realizarea agendei europene şi proiectelor comune de dezvoltare, inclusiv pentru UTA Găgăuzia şi regiunea transnistreană.

În final, oficialii au convenit asupra continuării cooperării reciproc avantajoase, inclusiv prin susţinerea eforturilor de descentralizare şi autoguvernare la nivel local din partea Consiliului Europei.

CITIȚI ȘI...