Năstase: Moldovenii sunt ostaticii unui interlop de talie regională

by Genko Genko

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, consideră că oligarhul Vladimir Plahotniuc încearcă să distrugă orice opoziție democratică la planurile oligarhiei din Republica Moldova:

„Moldovenii au ajuns ostaticii unui interlop de talie regională, care, după ce a capturat toate instituțiile statului, o bună parte din media și societatea civilă, vrea să distrugă orice inițiativă a opoziției democratice, antioligarhice de eliberare a acestuia din captivitate, de consolidare a instituțiilor unui stat de drept cu justiție dreaptă si o economie funcțională”, a declarat Năstase în cadrul unui interviu pentru Revista 22.

Năstase susține că, „pentru a se salva, oligarhul Plahotniuc e gata să ne supună unor confruntări pe criterii etnice, teritoriale, geopolitice, exploatând prin intermediul unor falși stegari, mercenari din țară și din afară, sentimentele istorice, nostalgiile și chiar disperarea majorității oamenilor chinuiți de corupția endemică și sărăcie, încă rămași acasă, departe de cea mai activă și cel mai putin dezinformată și manipulată parte a societății noastre, aflată în străinătăți”.

În acest sens, el a solicitat intervenția instituțiilor internaționale.

„Urgentaţi anchetarea lui Plahotniuc, arestarea şi condamnarea lui pentru crimele săvârşite la adăpostul unor flamuri şi retorici geopolitice mincinoase, de pe urma cărora au avut de suferit atât cetăţenii R. Moldova, cât şi contribuabilii americani şi europeni. Sechestraţi-i pe baza unor legi drepte şi procese echitabile proprietăţile dosite in afara Moldovei. Ele aparţin ţării şi cetăţenilor ei. Dacă acest lucru nu se va produce curând, pentru a înăbuşi furia populară, Ianukoviciul de Chişinău e în stare să arunce în aer o ţară întreagă, o ţară aflată la frontiera UE şi NATO”, a menţionat Andrei Năstase.

CITIȚI ȘI...