Năstase, despre atacurile asupra lui Tapiola: Plahotniuc calomniază demnitarii care spun adevărul

by Genko Genko

Oligarhul Vladimir Plahotniuc calomniază prin intermediul presei sale „diplomații sau demnitarii UE care îndrăznesc să spună adevărul despre cine-i vinovat pentru situația dramatică în care se zbate Moldova”, susține liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase.

El a comentat astfel critice pe care presa oligarhului le-a adus diplomatului european după ce acesta a refuzat să cumpere anumite produse de la fundația lui Plahotniuc, „Edelweiss”.

„Nu ambasadorul Tapiola este “iresponsabil”, iresponsabili sunt pseudo-reprezentanții acelor organizații, care se lasă utilizați de traficantul de persoane Plahotniuc în războaiele lui împotriva demnitarilor UE care îndrăznesc să-i spună în față adevărul. În contextul atacurilor și manipulărilor mediatice ale trustului oligarhului, inițiativa noastră de constituire a unui fond al presei libere, al libertății de exprimare și informare adresată societății moldovenesti deșteptate, diasporei, dar și partenerilor din lumea civilizată, își dovedește încă o dată importanța și urgența”, a declarat Andrei Năstase.

El susține că „reprezentanții statelor membre UE trebuie să conștientizeze că o presă monopolizată și aservită e un pericol nu doar pentru cetățenii țării noastre și securitatea din regiune, dar și pentru întreaga lumea civilizată, pentru democrație”.

„Felicităm pe ambasadorul Tapiola pentru curajul și demnitatea dovedite în ultimii ani de când conduce Delegația UE la Chișinău și sperăm că exemplul său va fi urmat și de către alți diplomați străini”, a mai spus Andrei Năstase.

CITIȚI ȘI...