Năstase, despre altercațiile din fața Parlamentului: Nu vom permite un nou „7 aprilie”

by Genko Genko

Conducerea de vârf a Republicii Moldova a ignorat solicitarea de a organiza o ședință extraordinară a Parlamentului și Guvernului, cu participarea membrilor Consiliului Marii Adunări Naționale (CMAN), „în vederea demiterii persoanelor vizate în proclamația protestului din 6 septembrie”.

„Am sperat că măcar un grup de deputați va veni la Parlament ca să asculte revendecărilor poporului. Din păcate, aceștia s-au baricadat după niște copii, după polițiști. Protestele noastre sunt pașnice și nu vom permite niciodată ca niște criminali să comită un nou 7 aprilie așa cum au făcut în 2009, pentru că va veni ziua când în Republica Moldova va domni demnitatea și adevărul, când poporul va fi suveran la el acasă”, a spui președintele Consiliului Marii Adunări Naționale (CMAN) din 6 septembrie, Andrei Năstase.

Comentând altercațiile din fața Legislativului dintre protestatari și oamenii legii, Igor Boțan, membru al Platformei „DA” a transmis că protestele au un caracter pașnic și oameni nu vor trece de linia roșie marcată de polițiști.

„Protestele noastre vor fi în exclusivitate pașnice. Împărțind flori polițiștilor, în fața Parlamentului, am văzut că aceștia sunt de partea noastră. Guvernul și Parlamentul sunt în paralizie, în țara asta doar poliția lucrează. Noi nu vom trece de linia roșie marcată de polițiști. Doar cu răbdare ne vom lua țara înapoi”, a spus Boțan.

Amintim că, Membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale, însoţiţi de protestatari, au mers în fața Parlamentului pentru a cere o şedinţă, după ce Legislativul nu a reuşit să se convoace, deşi a revenit din vacanţă de câteva săptămâni. Ajunși în fața Legislativului oamenilor nu li s-a permis să se apropie de instituţie. Polițiștii au format un cordon, împiedicând accesul în clădire.

CITIȚI ȘI...