Moscova speră că ursul koala ţinut în braţe de Putin nu se află printre cei eutanasiaţi în Australia

by Genko Genko

Ursul koala pe care l-a ţinut Vladimir Putin în braţe în noiembrie, la Summitul G20 de la Brisbane, s-ar putea afla printre cele 700 de exemplare eutanasiate recent din cauza foametei în Australia, şi-a exprimat îngrijorarea Moscova, relatează Mediafax.

Moscova speră că ursul koala ţinut în braţe de Putin nu se află printre cei 700 ucişi în Australia

„Sperăm că printre koala eutanasiaţi nu se află şi cei cu care s-au fotografiat liderii lumii la Summitul G20 de la Brisbane”, a scris Ambasada Rusiei în Australia într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Mesajul, în engleză şi rusă, conţine un link către un material ilustrat cu o imagine în care Putin şi preşedintele american Barack Obama apar ţinând în braţe câte un marsupial la summitul care a avut loc în noiembrie.

Koala aduşi de la Lone Pine Koala Sanctuary din Brisbane au reprezentat, la G20, un moment de destindere într-o reuniune dominată de tensiunile cu liderul rus şi promisiunea unei detensionări în Ucraina.

Koala au mai fost folosiţi, anterior, pentru primirea unor celebrităţi ca Taylor Swift sau John Travolta şi au fost „antrenaţi pentru a îmbrăţişa”.

Însă temerile că ar fi fost ucişi par nefondate, scrie site-ul, Eutanasierea a avut loc în statul Victoria (sud-est) în perioada 2013-2014, înainte de reuniunea G20, a declarat Lisa Neville, ministrul Mediului de la nivelul acestui stat.

Un val de indignare a cuprins întreaga lume la începutul săptămânii, în urma dezvăluirii faptului că oficiali însărcinaţi cu protecţia faunei au capturat şi ucis 700 de marsupiale, cărora le-au administrat injecţii letale fără o consultare publică.

Neville a mai declarat că nu exclude alte eutanasieri, în cazul în care vor fi recomandate de experţi.

„Prioritatea mea este să mă asigur că reducem suferinţa koala provocată de foamete”, a subliniat ea.

CITIȚI ȘI...