Moscova amenință Chișinăul după expulzarea jurnaliștilor ruși

by Genko Genko

Ministerul rus de Externe a emis marți un comunicat de presă prin care avertizează Republica Moldova în legătură cu „consecințele” care ar putea urma deciziei Chișinăului de a interzice intrarea pe teritoriul țării a unor echipe de jurnaliști ruși.

„Autoritățile de la Chișinău nu doresc relații constructive cu Rusia. Prin interzicerea jurnaliștilor ruși pe teritoriul Republici Moldova, se atestă încalcarea drepturilor omului și a libertății de exprimare”, transmite purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova.

Sursa mai spune că, vădit, autoritățile încearcă să împiedice „mediatizarea obiectivă” a protestelor de la Chișinău.

Diplomația rusă remarcă faptul că aceste acțiuni vor „împiedica dezvoltarea relațiilor constructive cu Federația Rusă”.

Producătorul agenției Ruptly a Russia Today, Alexei Ameliușkina, și o echipă de jurnaliști de la postul rusesc de televiziune „Lifenews”, nu au putut intra pe teritoriul Republicii Moldova, ei fiind întorși acasă de pe Aeroportul din Chișinău.

Potrivit Ria Novosti, jurnaliștii ruși au fost întorși de pe Aeroportul Chişinău, după ce au încercat să efectueze o vizită de lucru pe teritoriul Republicii Moldova, mai exact, aceștia urmau să mediatizeze protestele din Piața Marii Adunări Naționale.

Sursa citată scrie că, producătorul agenției Ruptly a Russia Today, Alexei Ameliușkina, a rămas fără echipamentul de lucru. Autoritățile de la Chișinău au confiscat o dronă pe care o deținea și i-au promis că, ulterior, aceasta va fi transmisă la Moscova.

CITIȚI ȘI...