Moldova votează: Deja s-au prezentat mai mulți alegători decât în primul tur. Buletinele din diaspora se epuizează

by Genko Genko

Moldovenii continuă să voteze masiv, prezența la secțiile de votare depășind-o cu mult pe cea din primul tur, în special în diaspora.

Astfel, la ora 17:45 deja s-au prezentat la vot peste 1,46 milioane de cetățeni (49,2%), număr ce depășește prezența din primul tur, când votaseră 1,44 milioane (49,1%).

Iar asta în condițiile în care până la închiderea secțiilor de votare de pe teritoriul țării mai avem mai bine de 3 ore.

Prezența a crescut considerabil în diaspora, unde până la această oră au votat peste 103 mii de cetățeni. De asemenea, a crescut foarte mult prezența în secțiile de pe malul Nistrului, în condițiile în care un număr impresionant de locuitori din Transnistria au venit organizat să voteze.

Până la această oră există informații că la o secție de vot din Londra buletinele deja s-au epuizat, la fel și în Dublin. Pe sfârșite sunt și buletinele de la Moscova, București și unele secții din Germania și Italia.

La fel, informații neoficiale venind și din unele localități de pe malul drept al Nistrului unde cetățenii semnalizează faptul că nu mai sunt buletine.

Este important de menționat că a crescut semnificativ și numărul tinerilor care au votat. Astfel, până la această oră, cetățenii cu vârsta de până la 40 de ani reprezintă peste 36% din alegători, față de doar 32%, cât se înregistra în primul tur la aceeași oră.

CITIȚI ȘI...