Modificare în Codul fiscal; Ar putea fi eliminată obligaţia de eliberare a facturii fiscale

by Genko Genko

Codul fiscal ar putea fi modificat, asta după ce un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat astăzi la Biroul Permanent al Parlamentului.

Proiectul de lege prevede excluderea obligativităţii eliberării facturii fiscale, cu excepţia cazurilor în care este solicitată de cumpărător, în cadrul comerţului electronic, cu plata în numerar şi/sau cu alt instrument de plată, şi utilizarea mecanismelor de control aplicate agenţilor economici, pentru care eliberarea facturii fiscale nu este obligatorie.

Iniţiativa legislativă, urmăreşte scopul de a exclude condiţiile pentru o concurenţă neloială, de a susţine şi încuraja comerţul electronic, dar şi de a reduce încălcările fiscale în acest domeniu.

În redacţia actuală, art. 117 din Codul Fiscal aplică în mod diferit, pentru mai multe categorii de antreprenori, condiţia unică de eliberare sau neeliberare a facturii fiscale la achitarea pentru produse sau servicii în numerar, ceea ce contravine normei generale din Legea cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi.

CITIȚI ȘI...