Mobile Film Festival; competiţia care descoperă talente în cinematografie

by Genko Genko

Aflat la a noua ediţie, festivalul francez Mobile Film face un apel la creativitatea tinerilor producători pentru a prezenta filme originale care au particularitatea de a fi filmate cu un telefon mobil şi durata de un minut.

Obiectivul Mobile Film Festival este de a descoperi, susţine şi promova tinerii entuziaşti de azi care au potenţial să devină personalităţi notorii în cinematografie. Ideea este de a oferi posibilitatea tinerilor din toată Franţa să-şi dea frâu liber imaginaţiei fără a fi constrânşi de necesităţi materiale şi tehnice. Realizatorii expediază câte unul sau mai multe producţii video de un minut, filmate cu ajutorul telefonului mobil, în care povestesc o întâmplare, transmit o emoţie sau suscită simţurile spectatorului.

Juriul concursului urmează să desemneze pe 14 februarie cinci filme câştigătoare, autorii cărora vor primi câte 3000 de euro şi asistenţa unor producători experimentaţi pentru a crea scurtmetraje. Realizatorii nu sunt singurii care se pot face remarcaţi, întrucât scenariştii, actorii şi alţi participanţi la procesul de creaţie sunt de-asemenea premiaţi.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu