Mitropolitul Vladimir insistă în Parlament pe anularea legii antidiscriminare: „E o înjosire să fim egali”

by Genko Genko

Legea antidiscriminare trezește în continuare controverse, chiar și după adoptarea ei. Mitropolitul Vladimir, care a participat miercuri la ședința Parlamentului, a criticat această lege, transmițându-le deputaților că ar fi bine să fie anulată.

Potrivit mitropolitului, marea majoritate a societății se declară împotriva acestei legi.

„Și în mitropolia Moldovei, și a Basarabiei, și cea romano-catolică, și adventiștii, și baptiștii toți au discutat această temă – minoritățile sexuale. Suntem o țară creștină, conform unui sondaj făcut atunci 98% au spus că sunt creștini, iar 2% care îi susțin pe aceste minorități. Este pentru noi o înjosire, cei 98%, să fim egali cu acele două procente. Fiind în țara noastră, ei trebuie să se supună obiceiurilor noastre strămoșești”, a declarat mitropolitul.

Totodată, liderul bisericii ortodoxe din Republica Moldova i-a îndemnat pe deputați „să se unească”, indiferent de partidele din care fac parte și să lase disputele politice.

El a vorbit și despre „Focul Haric”, care va fi adus sâmbătă la Chișinău, în jurul orei 20:00, menționând că dacă altă dată lideri politici precum Vladimir Voronin sau Vladimir Filat se implicau în acest proces, anul acesta Mitropolia se va descurca „pe cont propriu”.

CITIȚI ȘI...