Ion Sturza: „Plahotniuc a reușit să impună moldovenilor propriul ritm de viață – lucrul noaptea”

by Genko Genko

Oligarhul Vladimir Plahotniuc a reușit să impună moldovenilor propriul ritm de viață – lucrul noaptea. De această părere este fostul premier Ion Sturza, care face referire la ultimele evenimente din Republica Moldova.

Sturza amintește de Guvernul Filip învestit la miez de noapte, de decizii Curții Constituționale (CC) luate în „negură”, negocierile cu FMI pe întuneric și procurorul general învestit în funcție, la fel, la miez de noapte.

„Să fim sinceri, cea mai mare realizare a domnului Plahotniuc este că a reușit să impună moldovenilor propriul ritm de viață – lucrul noaptea. Guvern votat și învestit la miez de noapte, decizii CC luate în negură, negocieri cu FMI pe întuneric, procuror nocturn… Parlamentul, dacă mai putem să-l numim așa, adoptă pe bandă rulantă decizii și legi, tot la miez de noapte, inclusiv bugetul, noul sistem de pensii, extrem de importante pentru băștinași”, a comentat Sturza ședințele Parlamentului de săptămâna trecută, care au durat până aproape de miezul nopții.

Acesta este de părere că „politica” nocturnă schimbă treptat logica guvernării și tot mai multe instituții trec în „subordinea” parlamentului, deși fac parte din executiv.

„Nu că aș avea mare încredere în președintele „ales”. Nu. E clar: voi l-ați ales, voi îl transformați și în păpușă… Spre bucuria „nebunilor”. Dar ce facem cu votul popular? Toate acestea în combinație cu multiple „inițiative” economice, una mai trăsnită decât alta, monopoluri, amnistii, consolidează și mai mult „stabilizarea”. E un moment extrem de prielnic. În SUA și România se schimbă administrațiile. UE nu mai contează mult. Bănuții pentru „popor” au fost virați. Ce face așa-numita „opoziție”? Cum și era de așteptat, se risipește încet în universul lor”, se întreabă Sturza.

Astfel, fortul premier anticipează pentru Moldova „o noapte rece de iarnă”.

CITIȚI ȘI...