Ministrul Stephane Bride dorește implementarea rapidă a Acordului de Liber Schimb

by Genko Genko

Ministrul Economiei Stephane Bride pledează pentru dinamizării efortului de implementare a prevederilor Acordului, pentru ca producătorii moldoveni să valorifice pe deplin oportunitățile pieței europene.

Despre acesta a anunțat ministrul în cadrul unei întrevederi cu şeful Unităţii pe Comerţ în cadrul Comisiei Europene, Luc Devigne.

Luc Devigne s-a aflat la Chişinău cu prilejul reuniunii recente a Consiliului pentru Comerţ al Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător RM-UE (DCFTA).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Stephane Bride a declarat că „realizarea angajamentelor ne va facilita nu doar accesul pe piaţa europeană, dar va încuraja şi aplicarea reformelor structurale”.

„Suntem deja în competiţie cu producătorii europeni. De aceea, trebuie să ne accelerăm eforturile pentru sporirea calităţii produselor noastre, utilizând tot instrumentarul şi programele de suport disponibile”, a spus Stephane Bride.

La rândul său, Luc Devigne a reiterat importanța armonizării legislaţiei naţionale la rigorile europene și crearea condițiilor necesare pentru implementarea lor.

Rezultatele reuniunii Consiliului pentru Comerţ al Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător RM-UE vor fi incluse într-un raport şi prezentate la Consiliul de Asociere din 16 martie de la Bruxelles.

CITIȚI ȘI...