Ministrul rus de Externe anunță că Moscova va apăra drepturile cetățenilor săi din străinătate

by Genko Genko

Moscova va apăra drepturile ruşilor care trăiesc în străinătate, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, citat de agenţia de presă Itar-Tass.

„Vom apăra interesele lor prin metode politico-diplomatice”, a declarat Lavrov în cursul unei reuniuni a reprezentanţilor Ministerului de Externe în regiunile din Rusia. „Vom insista pentru ca, în ţările în care trăiesc compatrioţii noştri, drepturile lor să fie pe deplin respectate”, a adăugat ministrul.

Autorităţile ruse şi-au multiplicat declaraţiile de susţinere a rusofonilor din fostele republici sovietice de la criza politică din Ucraina, care s-a soldat cu îndepărtarea de la putere a liderului pro-Kremlin Viktor Ianukovici, în februarie, şi alipirea în această săptămână a peninsulei ucrainene Crimeea la Federația Rusă.

O reuniune a Guvernului rus va aborda, joi, problema „susţinerii Transnistriei”. Această reuniune a fost anunţată marţi de vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care acuză Ucraina vecină că a decretat „o blocadă de facto împotriva Transnistriei”.

CITIȚI ȘI...