Ministrul rus al economiei a fost arestat pentru mită; Putin știa

by Genko Genko

Ministrul rus al economiei, Alexei Uliukaev, a fost arestat sub acuzația de a fi primit peste două milioane de dolari mită, a anunțat marți Comitetul de Investigații de la Moscova. „Uliukaev a fost arestat azi-noapte, imediat după un interogatoriu”, a informat Comitetul, citat de Reuters.

Potrivit acuzațiilor, ministrul ar fi primit mită pentru o evaluare „pozitivă” în urma căreia compania petrolieră cu capital majoritar de stat Rosneft a achiziționat cu aproximativ cinci miliarde de dolari, în octombrie, 50% din acțiunile Bashneft din Republica Bașkiria, parte a Federației Ruse.

Comitetul pentru Investigații este subordonat direct președintelui Vladimir Putin. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat agenției TASS, preluate de Reuters, că acuzațiile la adresa lui Uliukaev sunt grave și „numai o instanță va putea decide”.

Președintele rus Vladimir Putin a fost informat de la început cu privire la investigația asupra ministrului rus al economiei Alexei Uliukaev, a mai spus Petkov.

El a adăugat că Putin a fost informat cu privire la reținerea lui Uliukaev în cursul nopții, adăugând că numai o instanță poate oferi un verdict în acest caz. „Acestea sunt acuzații grave”, a mai spus Peskov.

La rândul său, premierul rus Dmitri Medvedev a cerut o anchetă minuțioasă asupra reținerii ministrului rus al economiei, au informat agențiile de presă ruse.

Medvedev a precizat că a discutat despre arestarea lui Alexei Uliukaev cu președintele Vladimir Putin.

CITIȚI ȘI...