Ministrul român de Externe: Republica Moldova și România vor fi din nou împreună

by Genko Genko

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, joi, că la 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Republica Moldova se află în faţa unei alte alegeri istorice, iar cele două ţări se vor afla din nou împreună în marea familie europeană.

„În această zi specială pentru istoria naţională, la 96 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Unire a Basarabiei cu Regatul României, mă simt onorat să transmit gândurile mele pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului (…) La 96 de ani de la acele momente istorice, Republica Moldova se află în faţa unei alte alegeri pe care o putem considera de asemenea, istorică. Aniversarea evenimentelor petrecute pe 27 martie 1918 la Chişinău are loc într-un context special, atât pentru România, cât şi pentru Republica Moldova. Acum, ca şi atunci, aspiraţiile sunt legate de integrarea deplină în marea familie europeană. Republica Moldova a fost şi este parte a Europei „, a declarat şeful diplomaţiei.

Citește și: Sondaj: 52% dintre cetățenii Republicii Moldova își doresc UNIREA cu România

Corlăţean a evidenţiat faptul că actuala criză din Ucraina arată că alegerea suverană a Republicii Moldova, de a urma calea europeană, este „cea corectă”.

Ministrul de Externe a reiterat că România a avut o contribuţie majoră la decizia decisivă a Uniunii Europene, care va permite ca, în curând, cetăţenii Republicii Moldova să poată călători fără vize în statele membre ale Uniunii.

Totodată, ministrul Afacerilor Externe a adus şi un omagiu „memoriei înaintaşilor noştri”, care au făcut posibilă decizia istorică de la 27 martie 1918.

„Privesc cu încredere spre momentul în care destinul european al Republicii Moldova va deveni o misiune îndeplinită. Felicitări românilor de pe ambele maluri ale Prutului cu ocazia aniversării a 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România!”, se mai arată în mesajul şefului diplomaţiei de la Bucureşti.

CITIȚI ȘI...