Ministrul român al Justiției: Republica Moldova trebuie să progreseze cât mai rapid

by Genko Genko

Problemele cu care se confruntă zona central și est-europeană au fost discutate la reuniunea informală a miniștrilor Justiției din Austria, Slovacia, Serbia, Republica Moldova și România, organizată între 18 și 20 septembrie de ministrul Robert Cazanciuc, informează un comunicat.

Ministrul român al Justiției a ținut să menționeze că România sprijină în mod ferm parcursul european al Republicii Moldova și aderarea Serbiei la Uniunea Europeană.

„România sprijină în mod ferm parcursul european al Republicii Moldova. De asemenea, România sprijină aderarea Serbiei la Uniunea Europeană. Este în interesul nostru ca aceste state să progreseze cât mai rapid și să fie cât mai repede integrate în marea familie europeană”, a declarat ministrul justiției, Robert Cazanciuc.

În cadrul uneia dintre sesiunile de lucru, celor cinci miniștri ai justiției le-a fost prezentat un proiect de reintegrare socială a deținuților finanțat prin Mecanismul financiar norvegian.

Proiectul, care beneficiază de implicarea multiplului campion olimpic și mondial, Ivan Patzaichin, presupune calificarea în construcții ecologice a mai multor deținuți de la Penitenciarul Tulcea, Secția Chilia, precum și construirea a cinci case ecologice care vor găzdui ateliere în care 70 de deținuți vor fi instruiți să practice meșteșuguri tradiționale.

CITIȚI ȘI...