Ministru italian: Brexit a iniţiat dezintegrarea Europei

by Genko Genko

Votul Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană a demarat procesul de „dezintegrare” al Blocului comunitar, a declarat Sandro Gozi, ministrul italian al Afacerilor Europene, citat de site-ul ziarului The Independent.

Sandro Gozi, unul dintre aliaţii politici ai premierului Matteo Renzi, a afirmat că statul italian întâmpină ”o perioadă de nesiguranţă” în urma respingerii amendamentelor constituţionale în referendum.

Ministrul, care face parte din Partidul Democrat, de centru-stânga, susţine că respingerea referendumului reprezintă o oportunitate pierdută de a reforma instituţiile europene şi de a salva UE de la dezbinare.

„Cred că începutul dezintegăririi UE a început o dată cu Brexitul”, a spus Gozi.

„Depinde de celelalte 27 de Guverne să relanseze Europa. Aceasta a fost politica noastră; acesta a fost ţelul nostru în cadrul Guvernului Renzi. Este clar acum că Europa pierde un actor politic important în procesul său de relansare”, a adăugat acesta.

Aceste afirmaţii au loc după ce premierul Italiei, Matteo Renzi, a anunţat, duminică seară, că a luat decizia de a demisiona, după ce majoritatea cetăţenilor italieni au respins, prin referendum, reformele constituţionale propuse.

CITIȚI ȘI...