Ministru de externe al României: ”Cel târziu în septembrie Moldova va semna acordul de asociere cu UE”

by Genko Genko

Ministrul român de externe, Titus Corlățean, a declarat cu puțin timp în urmă, în cadrul unei emisiuni televizate la Digi 24, că Moldova urmează să semneze acordul de asociere cu Uniunea Europeană cel târziu în septembrie 2014.

Totodată, Corlățean s-a arătat optimist și în privința liberalizării regimului de vize cu UE. Acesta a declarat că dacă nu se va întâmpla nimic ieșit în comun, atunci din vara acestui an cetățenii noștri ar putea circula liber în Europa.

Întrebat cum va reacționa Rusia în privința Republicii Moldova în cazul apropierii și mai mult de UE, șeful diplomației de la București a spus că ”se așteaptă la o intensificare a presiunilor Moscovei asupra Chișinăului în următoarele luni”. ”Ar fi regretabil dacă Rusia nu ar înțelege cât de important este pentru România și Uniunea Europeană procesul de integrare europeană al Republicii Moldova”, a adăugat Corlățean.

Totodată, ministrul român a spus că, în cea de-a doua jumătate a lui 2014, Chișinăul ar urma să fie vizitat de oficiali de cel mai înalt rang de la Bruxelles.

CITIȚI ȘI...