Ministru ceh: Rusia ar putea finanța afluxul de imigranți spre UE

by Genko Genko

Nu este exclus ca afluxul de imigranți în UE să fie finanțat de Rusia, a declarat ministrul apărării al Cehiei, Martin Stropnicky, într-un interviu pentru cotidianul MF DNES, informează Radio Praha.

„Am o informație pe care nu o pot demonstra sută la sută, însă nu am niciun motiv să nu-i dau crezare. Nu sunt în stare să demonstrez aceasta, însă ne putem întreba intereselor cui servește actuala campanie masivă îndreptată spre UE. Pot spune că o UE unită și puternică nu este în mod sigur aspirația Rusiei”, a declarat ministrul ceh referitor la actualul aflux de imigranți în UE.

Martin Stropnicky a precizat că deține această informație de la Ministerul Apărării ungar. „Mi s-a spus că refugiații sunt transportați în autobuze finanțate, probabil, din Rusia”, a declarat ministrul ceh al apărării cu privire la modul în care imigranții ajung din peninsula balcanică în spațiul Schengen.

UE se confruntă cu cel mai mare val de imigranți de după Al Doilea Război Mondial, dinspre țări ale Orientului Mijlociu și Africii. Acest aflux pune, potrivit unor oficiali europeni, o mare presiune pe bugetele naționale ale țărilor din UE, mai ales în Italia, Grecia, Germania, Austria și Ungaria, țări considerate ‘porți de intrare’ în UE.

CITIȚI ȘI...